3 tips voor podcasters: opbouw, promotie en feedback

Tip 1: Zorg voor een goede opbouw

Een goed opgebouwde aflevering kan je podcast aantrekkelijker maken voor je luisteraars. Plan een duidelijke intro, een boeiende verhaallijn en een overtuigende afsluiting. Gebruik segmenten, overgangen en muziek om je aflevering vloeiend en engaging te maken.


Tip 2: Promoot je podcast actief

Ik zeg weleens: podcasts laten zichzelf niet vinden. Het is belangrijk om je podcast actief te promoten om je beoogde publiek te bereiken. Maak gebruik van social media, good old e-mailnieuwsbrieven, gastoptredens in andere podcasts en andere marketingkanalen om je podcast onder de aandacht te brengen. Bouw ook een community rond je podcast door interactie aan te gaan met je luisteraars en feedback te verzamelen.

Tip 3: Luister naar feedback

Ik zei het al in de vorige tip: verzamel feedback en neem deze ter harte. Vraag er actief om en reageer er constructief op. Waar haken mensen af? Wat vinden ze wel of juist helemaal niet interessant? Dit soort info kan je helpen om zwakke punten in je podcast te identificeren en hem te verbeteren op basis van de behoeften en wensen van je publiek.

Wil je meer tips? Lees dan verder in het blog voor podcasters.